•   100% natuurlijk
  •   zonder conserveermiddelen
  •   zonder kleurstoffen
  •   recyclebare verpakkingen
De Limonaderij, 100% natuurlijke limonade siropen

“Welkom bij De Limonaderij!
Genieten van ECHTE producten”

Rabarber

Geplaatst op: juli 9, 2020

Rabarber is een plant uit de duizendknoopfamilie. De plant wordt gekweekt vanwege zijn eetbare delen. Rabarber staat al meer dan 5000 jaar bij de mens in de belangstelling, in het begin echter alleen als geneesmiddel. De Chinezen hebben dit gewas, uit de Aziatische steppen, als eerste in cultuur gebracht.

De plant heeft dikke bladstelen en grote bladeren. Er zijn rassen met rode stelen en met groene stelen. Voor de verse markt worden alleen rassen met rode stelen geteeld, waarvan Frambozenrood de meest donkerrood gekleurde stelen heeft. Voor de siropen gebruiken wij uitsluitend de rassen met de rode stelen voor een mooie rode kleur en fijne smaak.

Lees meer

Lavendel

Geplaatst op: juli 12, 2019

Limonadesiroop met lavendel

De mild geurende donker paarse bloemen van echte lavendel. Voor thee of als keukenkruid. Dit is de echte lavendel voor culinaire en medicinale toepassingen. De geur van echte lavendel is subtieler, dus minder krachtig dan die van lavendel.

In onze siroop gebruiken wij echte lavendel, deze soort heeft een heerlijke geur en is goed van smaak zonder te overheersen.

Lees meer

Kaneel

Geplaatst op: juli 12, 2019

Limonadesiroop met kaneel

Kaneel is een specerij bestaande uit de binnenbast van de scheuten van de kaneelboom. Er bestaan vele varianten, maar de belangrijkste zijn de ceylonkaneel of echte kaneel. Het kaneelpoeder dat in de keuken wordt gebruikt bestaat meestal uit gemalen cassia, waar soms wat gemalen ceylonkaneel aan toegevoegd is.

Wij gebruiken voor onze siropen uitsluitend stokjes Ceylonkaneel. Dit geeft een subtiele en milde smaak van kaneel in combinatie met sinaasappel aan onze siroop.

Lees meer

Munt

Geplaatst op: juli 12, 2019

Limonadesiroop met munt

Munt (Mentha) is een geslacht van vaste planten uit de lipbloemenfamilie (Lamiaceae). Ze hebben sterk geurende stoffen (menthol) die gebruikt worden in diverse producten als smaak– en geurstof, bijvoorbeeld in snoep, thee en limonade.

Lees meer

Blauwe bessen

Geplaatst op: juli 12, 2019

Limonadesiroop met blauwe bessen

De blauwe bes (Vaccinium corymbosum), ook wel trosbosbes genoemd, is een plant uit de heidefamilie (Ericaceae). Het is een vruchtdragende struik met een hoogte van 1,5-2,5 m. Het blad verkleurt in de herfst naar vuurrood.

De blauwe bes wordt ten onrechte vaak aangeduid als bosbes. De blauwe bosbes (Vaccinium myrtillus) is echter een andere soort, waarvan de bessen sterk kleurend zijn.

Lees meer

Zwarte bessen

Geplaatst op: juli 12, 2019

Limonadesiroop met zwartebessen

De zwarte bes (Ribes nigrum) is een plant uit de ribesfamilie (Grossulariaceae).

De zwarte bes komt ook in het wild voor op natte, voedselrijke grond in loofbossen en dan vooral in broekbossen (moerasachtige bossen).

De zwarte bes bloeit vroeg, van april tot mei. De zwarte bes is zelfbestuivend, maar kruisbestuiving geeft meer vruchten. Zwarte bessen worden door middel van stekken vegetatief vermeerderd.

Lees meer

Vlierbessen

Geplaatst op: juli 12, 2019

Limonadesiroop met vlierbessen

Vlier (Sambucus) is een geslacht van snelgroeiende heesters of kleine bomen. In de lente dragen ze tuilen van witte of crèmekleurige bloemen, gevolgd door kleine rode, blauwachtige of zwarte vruchten. Ook komt er een vlier met paars blad en roze bloemen voor.

Lees meer

Aarbeien

Geplaatst op: juli 12, 2019

Limonadesiroop met aardbei

Aardbei is een geslacht van bloeiende planten uit de rozenfamilie (Rosaceae), vooral bekend om zijn eetbare vruchten. Botanisch gezien is de aardbei een schijnvrucht. Er zijn meer dan twintig soorten en van de geteelde aardbei zijn er vele honderden rassen.

Lees meer

Appel

Geplaatst op: juli 12, 2019

Limonadesiroop met appel

In de combinatie siropen zoals: appel aardbei, appel vlierbessen, appel blauwe bessen en appel zwartebessen gebruiken wij in de basis appelsap. Dit doen wij om minder suiker te gebruiken.

Voor onze appelsappen worden uitsluitend in Nederland gekweekte rassen gebruikt, zoals o.a. Jonagold en Elstar gebruikt

Lees meer

Grapefruit

Geplaatst op: juli 12, 2019

Limonadesiroop met grapefruit

De grapefruit (Citrus paradisi ) is een subtropische citrusvrucht. De tegenwoordige grapefruits lijken steeds meer op de pompelmoes (Citrus maxima). Enkele bekende rassen zijn: ‘Duncan’, ‘Foster’, ‘Thompson’, ‘Ruby’, ‘Red’ en ‘Marsh’. In België, Suriname, en in mindere mate in Nederland, wordt de grapefruit ook wel (roze) pompelmoes genoemd.

Voor onze siroop gebruiken wij de roze variant. Deze soort is minder bitter en heeft een prachtige kleur en lekkere smaak

Lees meer